Juustokakkua on haluttanut tehdä jo pidemmän aikaa ja tänään sitä aloin värkkäämään kaikesta mitä kaapista löytyi, eli pieni muunnelma monesta eri ohjeesta =)

Tässä muutamia aineksia, eli pandan 130g valkosuklaa, keiju vaniljatuorejuusto, valkosuklaa-nougatmousse ja tietenki keksit.


Pohja:
15kpl digestive keksejä
75-80g sulaa voita
- Keksit saa näppärämmin murskattua kestävässä pussissa (esim.minigrip), esimerkiksi lihanuijaa käyttäen.
.
Tässä tapauksessa minulla oli taas ihan oma apulainen tätä hommaa varten, ja omalla vasaralla tietenkin! ;)
 1219596.jpg
Eli keksimurut ja sula voi sekaisin ja painelin iloleipurien irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti.Jääkaappiin odottamaan täytteen valmistuksen ajaksi.

Täyte:
2½dl Flora vispiä
1pss Blå Band Valkosuklaa-Nougatmousse aineksia
200g vaniljatuorejuustoa
130g valkosuklaata
noin 2-3tl sitruunamehua
vettä
2liivatetta

-Laitoin liivatteet kylmään veteen likoamaan.
-Kerma & mousseainekset vaahdoksi (laitoin moussejauheen kerman sekaan ja vispasin)
-Sekaan tuorejuusto
-Tässä välissä sulatin suklaan ja hieman jäähdyttyä sekoitin vaahtoon
-Kiehuvan kuumaa vettä noin 2rkl johon laitoin sitruunamehun ja puristellut liivatteet liotin nesteeseen.Kokoajan sekoittaen vaahdon sekaan.
-Täyte pohjan päälle, kelmu ympärille ja jääkaappiin yön yli.Luulen että tämä hyytyy ihan muutamassa tunnissa kun oli niin jämäkkää tuo vaahto (kiitoksia moussen) ilman liivatettakin.
Kuvaa hieman myöhemmin, kun saan koristeltua kakun jotenkin =)

*lisäystä*
Ja koristelusta ei tullut yhtikäs mitään! Voi elämä sentään xD
Suklaa jämähti pussiin kun piti tuota itkevää vauvaa alkaa kesken kaiken hoivaamaan joten suklaat räjähteli miten sattuun kakun päälle!
Pelastin kameralle sen mitä pelastettavissa oli, ei kovin ylpeilyn aihetta edes tuossa yhdessä palassa.laitetaan nyt kuitenkin ;)
1220366.jpg
Oikein hyvää oli silti ja oli jo jähmettynyt sopivasti,ystävän kanssa tuossa sitä jo maisteltiin!
 


JUUSTOKAKKU
POHJA:
- 175-200 g keksejä (piparit, digestivet, kaurakeksit)
- 75 g rasvaa
 
TÄYTE:
- 4-5 liivatelehteä
- 2 rkl kiehuvaa vettä (liivatelehtiä varten)
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1-1½ dl sokeria
- 2-3 tl vaniljasokeria
- 2 rkl sitruunamehua
- 2-3 dl kuohukermaa
   
 
1) Hienonna keksit ja sekoita rasvaan (olen murskannut muovipussin sisällä kauliten tai monitoimikoneella)
 
2) Taputtele pohjan seos irtopohjavuoan pohjalle ja vähän reunoille. Laita hetkeksi jääkaappiin.
 
3) Tee liivate paketin ohjeen mukaan (pehmennä liivatelehdet viileässä vedessä, purista ne kuivaksi ja yhdistä liivatelehdet kiehuvaan veteen ja sekoita)
 
4) Sekoita juustoon sokerit, sitruunamehu, haalea liivatelehti ja kermavaahto varovasti.
 
5) Kaada täyteseos vuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä mieluummin yön yli.
 
6) Koristele hedelmillä, marjoilla, suklaaspritsauksin.
    Päälle voi tehdä myös hyytelösokerilla kauniin hyytelön.
    Tosi hyvää tarjoiltuna mansikkakastikkeen kanssa!