Monet ovat kakkupohjan ohjeensa laittanut tänne, laitan nyt minäkin 6munan ohjeeni, millä olen alkanut pohhjat tekemään.
Aina ennen tein perinteisellä lasi-tekniikalla, mutta kyllä tällä olen paremmat pohjat tehnyt!
6 kananmunaa
2 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl tärkkelystä (perunajauhoja, maissitärkkelystä tms.)
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää siivilän läpi massan joukkoon sekoittaen esim. nuolijalla.
Paista 175´C, n. 50-60 min. (Kakkuvuoan halkaisija 24 cm)
Ohjehan on helposti muunneltavissa isommaksi tai pienemmäksi tarvittaessa.
Eilen viimeksi tätä ohjetta käytin, lorautinpas vielä tipan kiehuvaa vettä sekaan ja tuli kaunis, kypsä pohja! Taustalla näkyy äitini vanha, ruostunut irtopohjavuoka jonka äidiltäni "varastin" omani mennessä rikki. Oikein hyvin toimii edelleen, vuoka on 24cm halkaisijaltaan.
Kommentit